Belföld

Tagadja a holttest feldarabolását az ózdi apagyilkos, az ügyészség szerint indokolatlanul enyhe büntetést kapott a testrészeket kénsavban feloldó informatikus

Súlyosabb büntetést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra a nem jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélt ózdi informatikusra, aki agyonverte az apját, majd a holttestet feldarabolta és egy kénsavval teli hordóban feloldotta.

A férfi és az apja 2020 szeptemberében együtt italozott az ózdi családi házukban. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség  közleménye szerint összevitatkoztak, majd a családfő egy kalapáccsal fenyegette meg a fiát. Erre válaszul a fia előbb ököllel, majd a dulakodás közben elvett kalapáccsal fejbe vágta az apját, majd amikor észlelte, hogy a férfi még életben van, ismét nagy erővel fejen ütötte.

A férfi el akarta tüntetni a holttestet, ezért két nappal később egy 200 literes hordót és 100 liter 95-97%-os kénsavat vásárolt az interneten, majd az addig a kamrában lévő holttestet egy fűrésszel feldarabolta és a testrészeket egyenként feloldotta. A szúrós és erősen kellemetlen szagra a szomszédok figyeltek fel és értesítették a rendőrséget.

Az informatikusként dolgozó férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt azonban tagadta, hogy a holttestet feldarabolta. Az ítélet ellen védőjével a cselekmény erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettének minősítése érdekében, erre tekintettel pedig a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

Kapcsolódó
Szorongott és listát írt a teendőkről az apját feldaraboló, kénsavban feloldó informatikus
Beismerte tettét az apját kalapáccsal agyonütő ózdi férfi.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészi fellebbezést, s a védelmi fellebbezések elutasítását indítványozta. Azt írták, hogy a terhelt a cselekmény után végig higgadtan, tudatosan cselekedett, ezért kizárható az erős felindulásból elkövetett emberölés

Ahelyett, hogy segítséget kért volna, nyomban azon kezdett el gondolkodni, hogyan tudna mentesülni a felelősség alól, így az apja holttestét eltüntetni és az országot elhagyni. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság túlzott jelentőséget tulajdonított az elkövető büntetlen előéletének, és indokolatlanul enyhe büntetéssel sújtotta, ezért a büntetés jelentős súlyosítását kérték.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik