Belföld

Tíz évet kértek az apja holttestét feldaraboló és kénsavban feloldó ózdi gyilkosra

police.hu
police.hu

Emberölés miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azt a 25 éves férfit, aki két évvel ezelőtt egy kalapáccsal agyonverte az apját. A férfi egy spájzban tárolta a holttestet, hogy megszabaduljon tőle, később feldarabolta, és a testrészeket kénsavban egyenként feloldotta.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy tíz év szabadságvesztést és tíz év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Erre azonban kevés az esély, mert a fiatalember nem ismerte be a bűnösségét a nyomozati szakban.

Azt állította, hogy az édesapja támadt rá, és fenyegette, ő pedig ököllel megütötte. Azt mondta, hogy úgy észlelte, hogy az apja újra támadni akar, s ezért ütötte meg kétszer a kalapáccsal.

– mondta az ügyész.

A vádirat szerint a férfi nyolc évvel ezelőtt költözött Angliába a szüleivel, ahonnan az apja 2015 évben visszajött Magyarországra, azonban 2020 augusztusában látogatóba újból kiutazott külföldre.

A hónap végén a fiú és az apja Magyarországra utaztak, a Covid-járvány miatt az ózdi családi házukban töltöttek két hét karantén időszakot, és ennek lejártát úgy ünnepelték, hogy alkoholt vettek, és a délutáni órákra mindketten leittasodtak.

A vádirat szerint összeszólalkoztak a korábbi családi sérelmeken, melynek során az apa egy kalapáccsal fenyegette meg a fiát. A fiatalember ekkor ököllel fejbe vágta az apját, rálökte az ágyra, majd elvette tőle a kalapácsot, és olyan erővel fejbe vágta vele kétszer, hogy a helyszínen meghalt.

A férfi a spájzban tárolta az apja holttestét , de meg akart szabadulni tőle, ezért a rákövetkező napokban rendelt 100 liter 97 %-os kénsavat és egy 200 literes hordót. A holttestet feldarabolta, és egyenként a kénsavval megtöltött hordóba helyezve feloldotta. A cselekménye rendkívül szúrós szaggal és bűzzel járt, ezért a szomszédok bejelentésére kiérkező rendőröknek elismerte apja megölését. Az ügyészség börtönbüntetést kért az emberöléssel vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik