Belföld

Szorongott és listát írt a teendőkről az apját feldaraboló, kénsavban feloldó informatikus

Beismerte tettét a Miskolci Törvényszéken az 28 éves informatikusként dolgozó férfi, aki kalapáccsal agyonverte az apját Ózdon, majd feldarabolta a holttestet, és a testrészeket kénsavban egyenként feloldotta.

A vádirat szerint a férfi nyolc évvel ezelőtt költözött Angliába a szüleivel, ahonnan az apja 2015 évben visszajött Magyarországra, azonban 2020 augusztusában látogatóba újból kiutazott külföldre.

A hónap végén a fiú és az apja Magyarországra utaztak, a Covid-járvány miatt az ózdi családi házukban töltöttek két hét karantén időszakot, és ennek lejártát úgy ünnepelték, hogy alkoholt vettek, és a délutáni órákra mindketten leittasodtak.

A vádirat szerint összeszólalkoztak a korábbi családi sérelmeken, melynek során az apa egy kalapáccsal fenyegette meg a fiát. A fiatalember ekkor ököllel fejbe vágta az apját, rálökte az ágyra, majd elvette tőle a kalapácsot, és olyan erővel fejbe vágta vele kétszer, hogy a helyszínen meghalt.

Az RTL Híradó beszámolója szerint a férfi listát írt a teendőkről a gyilkosság után, és részletesen leírta, hogy hordóra és kénsavra lesz szüksége ahhoz, hogy eltüntesse az apja holttestét. Meg is rendelt 100 liter 97 %-os kénsavat és egy 200 literes hordót. A holttestet feldarabolta, és egyenként a kénsavval megtöltött hordóba helyezve feloldotta a testrészeket.

Akkoriban nagyon sokat lődörögtem, és szorongtam, hogy most megöltem az apámat

– mondta a férfi, aki beismerte tettét a bíróság előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik