Belföld

Kis híján megölte a férfit, mert szerinte fogdosta a húgát, majd üzenetet küldött neki, hogy ezúttal pontosabban fog szúrni

Hasba szúrta a testvérével kikezdő ittas férfit egy másik részeg férfi Miskolcon, majd egy hónappal később azzal fenyegette, hogy őt és a családját is megöli. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt állítja bíróság elé a támadót.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy négy év szabadságvesztést és négy év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra.

A férfi másfél évvel ezelőtt a húgával sétált hajnalban ittasan Miskolcon, amikor találkoztak az utcán egy ugyancsak részeg férfivel. A nő és a férfi beszélgetni kezdett, de ezt finoman szólva sem nézte jó szemmel a vádlott, és ezt szóvá is tette a másik férfinek.

A terhelt helyszínre hívta a húga barátját telefonon, aki felelősségre vonta a részeg férfit, amiért átkarolta és fogdosta a barátnőjét, majd ők ketten távoztak. Az elkövető és a másik részeg férfi azonban tovább vitatkozott, majd a vádlott elővett  pillangókést, és hasba szúrta vele a másik férfit. 

A megszúrt férfi a közelben lévő lakására ment, de annyi vért vesztett, hogy elájult, ezért kórházba vitték és életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Egy hónappal később az elkövető üzenetet küldött áldozatának az egyik internetes közösségi oldalon, amelyben találkozóra hívta, és azzal fenyegette meg, hogy most pontosabban fog szúrni, s őt is és családját is megöli.

Az ügyész kérdésünkre azt mondta, hogy a vádlott a vallomásában azt állította, hogy a sértett olyannyira zaklatta a húgát, hogy lehúzta róla a nadrágot és fogdosta.

A vádlott elismerte, hogy megszúrta a másik férfit, de elmondása szerint csak azért tette, mert félt és csak a húgát védte. Később viszont már jogos védelemre hivatkozott és azt állította, hogy a sértett támadólag lépett fel vele szemben. Állítása szerint azért nem hívott segítséget a megszúrt férfihez, mert az saját lábán távozott, és nem gondolta, hogy segítségre szorul

– mondta az ügyész.

Az ügyészség négy év szabadságvesztést és négy év közügyektől eltiltást kért a vádlottra azzal, hogy a korábbi szabadságvesztés büntetését is rendeljék el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik