Belföld

Jöttünk, láttunk, lefotóztuk – év végi válogatás fotóriportereink képeiből

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Jöttünk, láttunk, lefotóztuk – év végi válogatás fotóriportereink képeiből

Az elmúlt évek mintájára az idén év végén is összeszedtük fotóriportereink legemlékezetesebb képeit.

2023 sem múlhat el év végi válogatás nélkül, amiben fotóriportereink legemlékezetesebb képeivel tekintünk vissza az elmúlt 12 hónap történéseire, pillanataira. Megannyi tüntetés, interjú, riport mellett fotórovatunk meghatározó eseménye volt a Szemtanúk című kiállítás, amely a 2023-as World Press Photo kísérő kiállításaként közel öt hétig volt látható a Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén. A legjobb fotóriporteri és dokumentarista fotókat bemutató tárlat, egyben az egyik legnagyobb fotókiállítás, az idén Dúró Dóra bejelentése majd L. Simon László kirúgása után a szokásosnál is népszerűbb lett.

A Szemtanúk képeit a tárlat végén az újságban is megmutattuk. A kiállítást a 2022 januárja és 2023 júniusa közötti időszakban készült fotókból válogattuk, cikkbéli galériánkban most az idén készült pillanatokból szemezgetünk újra:

Galéria
Varga Jennifer / 24.hu
A pankráció egyszerre történetmesélés, show és küzdősport, amelyben az előadókészség is komoly szerepet kap. Flitteres jelmezek, kemény összecsapások, érzelmekkel teli arckifejezések kalauzolják el a nézőt ebben a rejtelmes világban.

 

Ám 2023 korántsem ért véget júniusban, és az év elejéről is bőven tárolunk még archívumunkban további fotókat, így még húsz képet hoztunk akkumulátorgyártól kezdve pápalátogatáson keresztül a roma gyerekeknek sütést tanító péken át egészen Novák Katalinig.

Varga Jennifer / 24.hu Az időközi választások előtt látogattunk el Gödre. Képünkön Carmen, akit gazdája ottjártunkkor eladni készült többi lovával együtt, mivel az akkumulátorgyár nem teszi lehetővé, hogy tovább folytassa tevékenységét.
Farkas Norbert / 24.hu Ferenc pápa áprilisban másodjára látogatott Magyarországra. A pápa hat beszédet tartott országunkban, 2023. április 29-én fiatalokkal találkozott a Papp László Sportarénában.
Adrián Zoltán / 24.hu Államfői működése egyéves évfordulója alkalmából küldtünk interjúkérelmet Novák Katalin köztársasági elnöknek. Az egyórás beszélgetés után készült portré a Sándor-palotában 2023. majus 31-én.
Szajki Bálint / 24.hu VR-szemüvegeket vittek idősek otthonába egy speciális kecskeméti programban dolgozó szakemberek, hogy a bentlakókat néhány percre fantasztikus utazásokra küldjék. A Kecskemét–Petra túra ingyenes, biztonságos, és ugyan rövid, mégis hosszú ideig emlékezetes marad.
Szajki Bálint / 24.hu Korunk egyik legnagyobb popsztárja, Billie Eilish zárta az idei Sziget Fesztivált. Cikkünk a koncertről ide kattintva érhető el.
Adrián Zoltán / 24.hu A pékként dolgozó Galamb Alex 2020 óta igyekszik kiutat mutatni a szegénységből a Hernádnémetiben élő roma gyerekeknek azzal, hogy bevezeti őket a pék- és cukrászszakma rejtelmeibe. A Sütni jó! Alapítványhoz látogattunk el, ahol a briós került napirendre.
Szajki Bálint / 24.hu Szabó János gönyűi aranymosó a Duna partján 2023. augusztus 23-án.
Varga Jennifer / 24.hu A Budapesten rendezett atlétikai világbajnokság 8. napja 2023. augusztus 26-án a Nemzeti Atlétikai Központban.
Varga Jennifer / 24.hu Mintegy ezer ember gyűlt össze az őszi tanév első diáktüntetése előtt nem sokkal a Margit híd budai hídfőjénél, a demonstrációt az Egységes Diákfront szervezett a közoktatás áldatlan állapota miatt 2023. szeptember 15-ére. A tüntetők a Margit hídtól a Lánchídon keresztül az Alagút túloldaláig, a Fridays for Future színpadáig vonultak.
Adrián Zoltán / 24.hu Szilasi Viktória pihen meg balatonfüredi szállásán a XII. EMU 6 napos ultramaratoni világkupa alatt 2023. szeptember 20-án.
Farkas Norbert / 24.hu Havas Henrik Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró, műsorvezető otthona előtt 2023. szeptember 28-án.
Mohos Márton / 24.hu A magyar-szerb határon fekvő Ásotthalom településnél húzódó kerítést próbálja átvágni egy férfi 2023. szeptember 30-án. Ásotthalomnál az elmúlt években a legutóbbi időkig kiemelkedő volt a migrációs nyomás, ami megnehezítette az itteniek életét.
Adrián Zoltán / 24.hu Schadl György és társai perének tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken 2023. október 3-án. A nyári ítélkezési szünet után folytatódó korrupciós büntetőperen kiderült, hogy az ügyészség talált még néhány autót, egy hajót és egy légi járművet Schadl György tulajdonában, majd a bírónő egy, a koronatanútól lefoglalt pingvines adathordozót is felmutatott, amin Schadl pénzeinek útját dokumentálták.
Varga Jennifer / 24.hu Karikó Katalin Nobel-díjas biokémikus könyvbemutatója a Magyar Tudományos Akadémián 2023. október 11-én.
Mohos Márton / 24.hu Szolidaritási istentiszteletet tartottak a Dohány utcai zsinagógában a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség szervezésében 2023. október 11-én. A zsinagóga előtt gyertyagyújtással emlékeztek meg a Hamász Izrael ellen indított támadásának izraeli áldozataira.
Szajki Bálint / 24.hu Kollégánk, Szajki Bálint Izlandon töltött pár napot, a túráról készült galéria itt tekinthető meg.
Adrián Zoltán / 24.hu Szoboszlai Dominik a Magyarország–Montenegró Eb-selejtező mérkőzést követően 2023. november 19-én a Puskás Arénában.
Mohos Márton / 24.hu L. Simon László akadémiai székfoglalója után a Magyar Művészeti Akadémián 2023. november 28-án. Pár héttel korábban Dúró Dóra (Mi Hazánk) feljelentése nyomán Csák János kulturális és innovációs miniszter menesztette L. Simont a Magyar Nemzeti Múzeum éléről, mert szerinte képtelen volt betartatni a gyermekvédelminek nevezett törvényt a World Press Photo kiállítás néhány, melegeket ábrázoló fotójával kapcsolatban.
Varga Jennifer / 24.hu A Senectus Idősek Otthona lakói a közösségi térben rendezett farsangi ünnepségen.
Mohos Márton / 24.hu Dr. Körmendi István segíti fel páciensére pulóverét rendelőjének előterében. Az 1923. június 27-én született orvos az ország legidősebb háziorvosa.
Olvasói sztorik