Belföld

A gyermekvédelmi törvényre hivatkozva már nem engednek be 18 éven aluliakat a Nemzetközi Sajtófotó Kiállításra

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum kiállítását, „mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt” – írja a párt közleményében. Erről Csák János miniszter tájékoztatta a Mi Hazánkat.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese kért törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását Csák János minisztertől a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt, „azon ugyanis a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot, illetve a meleg idősotthont ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat” – áll a közleményben.

Megkeresésemre válaszul Csák János közölte, hogy a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon László főigazgatón, így a múzeum szigorította a kiállítás megtekintésének szabályait, és 18 év alattiak számára ezentúl nem értékesít jegyet

– írja Dúró Dóra, aki a történteket sikerként értékeli, de nem érzi azt, hogy hátradőlhetnének, „mert ez csak egy csepp a tengerben. A Mi Hazánk ahogy eddig is, ezután is a hagyományos családmodell értéke mellett áll ki”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik