A következő élő közvetítés része 32 százalékos béremelést kapnak a tanárok, Orbán elfogadta Zelenszkij felkérését

Ukrajna támogatása nem helytelen célkitűzés

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Magyar Nemzet kérdése arra irányult, hogy az ukrán titkosszolgálat nem engedte meg Poroshenko volt ukrán elnöknek, hogy elhagyja Ukrajnát, mert információik szerint Orbánnal találkozott volna. A miniszterelnök ennek kapcsán úgy vélekedett, hogy ha szerinte az ukrán állam nemzetbiztonsági kockázatot lát valamiben, akkor úgy kell eljárni. Az felvet egy kérdést, hogy így hogy akarnak tagok lenni az EU-ban, tette hozzá.

Cseh Katalin momentumos politikus szerint hazánknak is érdeke, hogy Ukrajna megkapja az 50 milliárdos támogatást, erről mi a véleménye a miniszterelnöknek, hangzott az utolsó kérdés.

Hogy melyik ország melyik támogatási formát tartja jobbnak, az minden ország szuverén döntése.

Pénzzel támogatjuk Ukrajnát, hiszen az EU költségvetéséből ma is kap pénzt Ukrajna havonta, szögezte le. Az a kérdés, hogy ezen felül akarnak-e pénzt adni.

Azt nem tartjuk értelmes javaslatnak, hogy a támogatás közös hitelfelvétellel, a már meglévő költségvetésből történjen, de egyébként

Ukrajna támogatása nem helytelen célkitűzés.

Mindez azért is van, mert az a félelmük, hogy Magyarország visszatartott pénze „Ukrajnában köt ki”, szögezte le végezetül.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik