Belföld

Végleg bezár a Qualitas Gimnázium

24.hu
24.hu

Végleg bezár a soroksári Qualitas Gimnázium, jelentette be a sajtónak küldött közleményében a magánintézmény igazgatója. Ott Ferenc úgy fogalmaz:

Budapest Főváros Kormányhivatala a BP/1009/03949-7/2023 számú határozatával megszüntette a Qualitas Gimnáziumot. Diákjaink, tanáraink, a szülők emberfölötti harca ellenére meg merték tenni ezt a lépést.

A szűkszavú közleményt a megszüntetett középiskola igazgatója egy költői kérdéssel zárta: „Mindenkiben felmerül, vajon kinek állt érdekében egy jól működő és a működéshez minden személyi és tárgyi feltétellel rendelkező gimnázium ily módon történő megszüntetése?”

Az iskola megszűnése után közel 300 tanuló és 20 pedagógus kerül utcára.

Szeptember elején rendőrök és végrehajtók jelentek meg az alapítványi fenntartású Qualitas Gimnáziumnál, majd tanítás közben kiürítették az épületet, a diákokat és a dolgozókat pedig hazaküldték. A bírósági végrehajtó a helyszínen közölte, hogy még tavaly októberben elárverezték az iskola épületét, az árverés pedig jogerőre emelkedett. Az intézményvezetők egy csepeli magániskola épületében találtak helyet a tanulóknak.

Csütörtök délelőtt Ott Ferenc igazgató egy fórumot hívott össze a tanulóknak és a tanároknak, de végül nem ment el rá, hanem egy kihangosított telefonon keresztül beszélt. Közölte, hogy a kormányhivatal egy teljesíthetetlen feltételhez kötötte a működési engedély módosításáról szóló kérelmüket, és hiába költöztek át Csepelre, a hatóság nem újította meg a működési engedélyüket.

Állami támogatást sem kapnak, enélkül pedig péntektől nem tudják működtetni az iskolát.

A Qualitas-ról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszélt a tegnapi kormányinfón, „szélhámosságnak” nevezve az esetet.

Az ügy hátterét az alábbi cikkünkben mutattuk be:

Kapcsolódó
„Arctalan senkik végzései” – így reagált a kiürített gimnázium igazgatója a bíróság elmarasztalásaira
Fedezetelvonás történt, ezért volt az árverezés – mondta el a végrehajtó a kiürített soroksári iskoláról. Az erről szóló bírósági ítéletek létét az igazgató is elismerte, de birtokvédelmet kér a jegyzőtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik