Belföld

Elárverezték az épületet, így tanítási időben ürítettek ki egy soroksári gimnáziumot

24.hu
24.hu

Kedden kora délután a rendőrség és a végrehajtó jelent meg az alapítványi fenntartású soroksári Qualitas Gimnáziumnál, majd kiürítették az épületet, a diákokat és a dolgozókat pedig hazaküldték, írja a hvg.hu Facebookon közzétett bejegyzések alapján.

Berki András bírósági végrehajtó megafonba beszélve arról tájékoztatta a tanulókat, hogy az iskola épületét tavaly októberben elárverezte, az árverés jogerőre emelkedett, és a bíróság minden jogorvoslatot jogerősen elbírált. Elmondása szerint az ügyről tudomása volt az iskola és az intézményt fenntartó alapítvány igazgatójának, valamint az iskolatitkárnak is.

Az árverésre a végrehajtó közlése szerint azért került sor, mert az épület építését nem fizették ki, így annak keddtől hivatalosan is új tulajdonosa van.

Nem tudom, kit értesítettek, és kit nem, én most értesítek róla mindenkit, hogy ezt az ingatlant a mai napon mindenkinek el kell hagyni

– mondta a végrehajtó, majd felszólított mindenkit, hogy a „személyes ingóságaikat” úgy szedjék össze, hogy az épületbe „tanulás vagy oktatás céljából visszajönni” nem tudnak többet.

A gimnáziumban egyelőre online oktatásra állnak át.

Frissítünk!

A Qualitas Gimnázium alapítványi fenntartású magánintézmény, amelynek pénzügyi és jogi természetű vitáihoz, működtetéséhez a tárcának semmi köze – válaszolta a Belügyminisztérium az ATV Híradó kérdésére.

 

Mint írták, amennyiben a gimnázium nem tudja biztosítani az elhelyezését, ebből következően az oktatás feltételei nem biztosítottak, az illetékes kormányhivatalnak vissza kell vonnia a működési engedélyét, és gondoskodnia kell a tanköteles korú tanulók más intézményekben történő elhelyezéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik