Belföld

Megvan, hova költözhet a soroksári Qualitas Gimnázium

24.hu
24.hu

Arról számol be az ATV, hogy egyelőre mégsem vonják vissza a soroksári Qualitas Gimnázium működési engedélyét. Ezt a csatornának a Budapest Főváros Kormányhivatala válaszolta, az iskola fenntartója ugyanis kérelmet nyújtott be, ezért felfüggesztették az eljárást, amit a működési engedély visszavonására kezdeményeztek.

Az ATV azt is írta: a gimnázium még nem jelölt meg pontos helyszínt, ahol folytatni kívánják az oktatást, ezért hiánypótlási felhívást kapott. Ha nem tesz eleget a felszólításnak, akkor a kérelmet a kormányhivatal elutasítja, és folytatódik a visszavonási eljárás.

Múlt kedden a rendőrség és a végrehajtó jelent meg az alapítványi fenntartású soroksári Qualitas Gimnáziumnál, majd kiürítették az épületet, a diákokat és a dolgozókat pedig hazaküldték.

Frissítünk!

Az RTL Klub Híradója arról számolt be, hogy Csepelen folytathatja a Qualitas Gimnázium. Itt talált egy olyan épületet a gimnázium igazgatója, amelyben tudnak termeket bérelni. Ha megköti a szerződést és megkapják a szükséges engedélyeket, akkor itt indulhat újra a személyes oktatás.

Berki András bírósági végrehajtó megafonba beszélve arról tájékoztatta a tanulókat, hogy az iskola épületét tavaly októberben elárverezte, az árverés jogerőre emelkedett, és a bíróság minden jogorvoslatot jogerősen elbírált. Elmondása szerint az ügyről tudomása volt az iskola és az intézményt fenntartó alapítvány igazgatójának, valamint az iskolatitkárnak is.

Az árverésre a végrehajtó közlése szerint azért került sor, mert az épület építését nem fizették ki, így annak keddtől hivatalosan is új tulajdonosa van.

A végrehajtási ügy hátteréről részletesen írtunk:

Kapcsolódó
„Arctalan senkik végzései” – így reagált a kiürített gimnázium igazgatója a bíróság elmarasztalásaira
Fedezetelvonás történt, ezért volt az árverezés – mondta el a végrehajtó a kiürített soroksári iskoláról. Az erről szóló bírósági ítéletek létét az igazgató is elismerte, de birtokvédelmet kér a jegyzőtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik