Belföld

Negyven év múlva szabadulhat a kétgyermekes kolléganőjét kivégző videójáték-függő gyilkos

Jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat az a 26 éves játékfüggő férfi, aki tavaly májusban kivégezte a húsz évvel idősebb kétgyermekes kolléganőjét egy veszprémi gyárban. A Győri Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi büntetését.

Aférfi vérengző tartalmú online videójátékkal játszott a szabadidejében, amelyben lőfegyverrel, illetőleg szúrófegyverekkel lehet ölni. A  tette előtti három napban nem aludt, nem evett, hanem – munkaidején kívül – folyamatosan ezzel a videojátékokkal játszott, miközben megivott 30 energiaitalt.

A férfi és az áldozata ugyanabban a veszprémi gyáregységben dolgozott, s bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi titkon vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte. Az ominózus hajnalon utána ment az éjszakai műszak után a női öltözőbe, majd miután az asszony visszautasította a durva szexuális ajánlatát, elővett egy kést a hátizsákjából és számtalanszor megszúrta vele a nőt.

Kapcsolódó
Ténybeli beismerő vallomást tett a kolléganőjét legalább öt késszúrással kivégző veszprémi gyilkos
A 45 éves nő egyedül tartózkodott a gyár öltözőjében, amikor a férfi rátámadt.

Két dolgozó meghallotta a nő segélykiáltásait, és beszaladtak az öltözőbe. Az elkövető ekkor késsel a kezében állt a vérző áldozata mellett, majd a férfiak felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak segítséget kérni. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Az igazságügyi elmeorvos szakértő megállapítása szerint a férfi a cselekmény elkövetésekor nem volt kóros elmeállapotú; s képes volt arra, hogy felismerje a cselekménye súlyát és következményeit. A Veszprémi Törvényszék életfogytig tartó fegyházra ítélte a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt azzal, hogy negyven év múlva szabadulhat a legkorábban feltételesen. A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés helybenhagyását indítványozta.

Kapcsolódó
„Az egész családomat lemészárolta ez a féreg. Életet az életért” – mondta a bíróságon a gyászoló férj
Bocsánatot kért az áldozat férjétől a sátánista kőbányai gyilkos, de az özvegy szerint ez nem egy olyan dolog, amit meg lehet bocsájtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik