Belföld

Életfogytiglant kapott a játékfüggő férfi, aki kivégezte kétgyermekes kolléganőjét a veszprémi gyárban

Életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság azt a 26 éves férfit, aki tavaly májusban halálra szurkálta a kétgyermekes kolléganőjét az egyik veszprémi gyár öltözőjében. A Veszprémi Törvényszék közleménye szerint a férfi negyven év múlva bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

A megállapított tényállás szerint a férfi vérengző tartalmú online videójátékkal játszott a szabadidejében, amelyben lőfegyverrel, illetőleg szúrófegyverekkel lehet ölni. A  tette előtti három napban nem aludt, nem evett, hanem – munkaidején kívül – folyamatosan ezzel a videojátékokkal játszott, miközben mintegy 30 energiaitalt megivott.

A férfi és az áldozata ugyanabban a veszprémi gyáregységben dolgozott, s bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi titkon vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte.

Az ominózus hajnalon utána ment az éjszakai műszak után a női öltözőbe, majd miután az asszony visszautasította a durva szexuális ajánlatát, elővett egy kést a hátizsákjából és számtalanszor megszúrta vele a nőt.

Kapcsolódó
Ténybeli beismerő vallomást tett a kolléganőjét legalább öt késszúrással kivégző veszprémi gyilkos
A 45 éves nő egyedül tartózkodott a gyár öltözőjében, amikor a férfi rátámadt.

Két dolgozó meghallotta a nő segélykiáltásait, és beszaladtak az öltözőbe. Az elkövető ekkor késsel a kezében állt a vérző áldozata mellett, majd a férfiak felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak segítséget kérni. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Az igazságügyi elmeorvos szakértő megállapítása szerint a férfi a cselekmény elkövetésekor nem volt kóros elmeállapotú; s képes volt arra, hogy felismerje a cselekménye súlyát és következményeit.

Az ítélet ellen az ügyész az előre kitervelt elkövetés megállapítása céljából jelentett be fellebbezést. A vádlott enyhítésért, míg védője – a vádlott elmeállapotára hivatkozással – elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, határozott tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása céljából jelentett be fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik