Belföld

Hernádi Zsolt a Corvinus-vizsgabotrányról: Nem az én lányom volt

Vörös Szilárd / 24.hu
Vörös Szilárd / 24.hu

Hadd mondjak valamit. Nem az én lányom volt. Szegény lányom is sírt emiatt. De nem ő volt…

– nyilatkozta a Corvinus egyetemen kitört vizsgabotrány kapcsán Hernádi Zsolt. A Mol-vezér, aki egyben a Corvinus kuratóriumának elnöke is az ATV Egyenes beszéd című műsorában elárulta, hogy az ő lánya is botrány által érintett szakra jár.

Mint ismert, a Corvinus egyetem október 24-én azonnali hatállyal elbocsátotta Ádám Zoltánt. Ő volt az az oktató, aki idén év elején etikai vizsgálatokat kezdeményezett, miután egy befolyásos családból származó hallgatója annak ellenére vizsgázhatott le az egyik tantárgyból, hogy előzőleg nem teljesítette a félév során előírt tantárgyi követelményeket. A vizsgálatok első fokon elmarasztaltak, másodfokon felmentettek három egyetemi vezetőt, köztük Takáts Előd akkori rektort (Takáts a felmentő döntés bejelentésének napján mégis lemondott a posztjáról). Az egyetem szerint Ádám Zoltán kirúgása jogszerű volt, ám az oktató úgy látja, hogy azért akartak megszabadulni tőle, mert felhívta a figyelmet az egyetem vezetésének felelősségére.

Hernádi az ATV stúdiójában arról beszélt, hogy az egész ügy úgy indult, egy diák tizenkét kvíz helyett csak hetet írt meg, majd rájött: „hoppá, van egy kis probléma: nem teljesítette azokat a házi feladatokat, amiket teljesíteni kellett volna”.  Hangsúlyozta, az egészből azért lett ügy, mert a tanár egy zárt Facebook-csoportban leírta a történetet, melyet „befújt a szél egy újság szerkesztőségébe”. Ádám ebben a levélben kifejtette, hogy az érintett diák szülei nagy volumenű Mol-részvényekkel rendelkeznek, és miután az egyetemi kuratórium elnöke Hernádi Zsolt, a Mol-vezér, mindez lehetőséget ad a nyomásgyakorlásra, magyarázta Hernádi. Arra a felvetésre, hogy valaha tett-e ilyet, Hernádi azt mondta:

Hogy tettem volna? Ez még viccnek is rossz!

Hozzátette: ismeri a gyerek szüleit, de sohasem beszéltek, se Molról, se másról. Elmondása szerint egyikükkel évekkel ezelőtt találkozott egy focimeccsen, ahol kezet fogtak.

Kapcsolódó
Kiakadtak az egyetemi oktatók Ádám Zoltán kirúgása miatt
Szerintük példát akartak statuálni a protekciós vizsgáztatás miatt vizsgálatot kezdeményező tanár elbocsátásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik