Belföld

Azonnali hatállyal elbocsátották a Corvinus egyetem tanárát, aki felhívta a figyelmet egy kivételezett hallgatóra

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Azonnali hatállyal elbocsátotta a Corvinus egyetem Ádám Zoltánt, aki idén év elején etikai vizsgálatokat kezdeményezett azután, hogy egy befolyásos családból származó hallgatója annak ellenére vizsgázhatott le az egyik tantárgyból, hogy előzőleg nem teljesítette a félév során előírt tantárgyi követelményeket, írja a Telex.

A lap cikkében emlékeztet, az érintett hallgató a többiektől elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján tehetett vizsgát.

Az egyetem indoklása szerint azért döntöttek az elbocsátás mellett, mert Ádám szerintük nem működött együtt egy az egyetem által az etikai eljárásokkal összefüggésben indított eljárás során, és nem küldött át bizonyos emaileket. Ádám a lap megkeresésére közölte, ezt vitatja, szerinte együttműködő volt.

Az elbocsátás indoklásában az is szerepel, hogy az egyetem döntéshozói szerint Ádám nem megfelelő hangnemet használt egyes vezetőkkel szemben, és igyekezett lejáratni az egyetem vezetését az egyetemi nyilvánosság előtt. Ádám Zoltán ezeket is vitatja. Ő úgy véli, az a vizsgálat, ami során emaileket kértek tőle, valójában alibi vizsgálat, ami szerinte arra való, hogy az etikai vizsgálatok során feltárt rendkívül súlyos visszaélésekkel való érdemi szembenézés helyett egy másik, a felelősségek szétkenésére alkalmas vizsgálatot végezzenek.

Ádám Zoltán a kirúgásának indokait mondvacsináltnak tartja, azt gondolja, szerettek volna tőle megszabadulni azért, mert felhívta a figyelmet az egyetem vezetésének felelősségére, az etikai eljárás tárgyát képező vizsgáztatási helyzet rossz kezelésében, és a vizsgálat során megállapított vezetői felelősségek szőnyeg alá söprésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik