Belföld

Reagált a Corvinus egyetem a vizsgabotrányt kirobbantó tanár kirúgására

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Tegnap derült ki, hogy a Corvinus egyetem azonnali hatállyal elbocsátotta Ádám Zoltánt. Ő volt az az oktató, aki idén év elején etikai vizsgálatokat kezdeményezett, miután egy befolyásos családból származó hallgatója annak ellenére vizsgázhatott le az egyik tantárgyból, hogy előzőleg nem teljesítette a félév során előírt tantárgyi követelményeket. A vizsgálatok első fokon elmarasztaltak, másodfokon felmentettek három egyetemi vezetőt, köztük Takáts Előd akkori rektort.

A Corvinus a 444-hez eljuttatott válaszában reagált az oktató kirúgására. Az intézményt azt írta,

a Corvinus egyetem minden esetben a jogszabályok maximális betartására törekszik, világos, valós, okszerű és jogszerű döntéseket hoz.

Megjegyezték: az egyes munkavállalókra vonatkozó foglakoztatási információk a hatályos jogszabályok értelmében személyes adatnak minősülnek, ezért ennél bővebb információt nem közöltek Ádám menesztéséről.

Ádám Zoltán a kirúgásának indokait mondvacsináltnak tartja, azt gondolja, szerettek volna tőle megszabadulni azért, mert felhívta a figyelmet az egyetem vezetésének felelősségére. A Telexnek nyilatkozva elmondta, elbocsátását azzal indokolták, hogy Ádám szerintük nem működött együtt egy, az egyetem által az etikai eljárásokkal összefüggésben indított eljárás során. Ádám arról is beszélt, hogy az indoklásban emellett az is szerepelt, hogy az egyetem döntéshozói szerint Ádám nem megfelelő hangnemet használt egyes vezetőkkel szemben, és igyekezett lejáratni az egyetem vezetését az egyetemi nyilvánosság előtt.

Kapcsolódó
Kivételeztek egy hallgatóval a Corvinuson, de a tanárok végül megúszták
Érdemi következmény nélkül maradt az eset.   

Ajánlott videó

Olvasói sztorik