Belföld

Kivételeztek egy hallgatóval a Corvinuson, de a tanárok végül megúszták

Furcsán zárultak a Corvinus egyetemen a diákkal kivételező vizsgáztatás miatt indított etikai eljárások –így kezdődik a 444.hu cikke.

A történet arról szól, hogy a Corvinus Etikai Bizottsága megállapította, hogy két egyetemi vezető etikai vétséget követett el, amikor megkülönböztetett módon vizsgáztattak egy diákot.

A csavar az esetben az, hogy az egyetem rektorhelyettese május 23-án, másodfokú döntésében mégis felmentette a két oktatót, csakhogy ezt úgy tette, hogy azt nem vitatta, hogy az oktatók elkövették a vétséget, ami miatt az Etikai Bizottság elmarasztalta őket, vagyis kivételeztek az egyetem egyik diákjával.

A 444 korábban arról számolt be, hogy a kivételezett hallgató családja „a sajtóban elérhető, nyilvános információk szerint érdemi Mol-részesedéssel rendelkezik”, a szülők pedig személyesen és emailben is próbáltak nyomást gyakorolni és közbenjárni az egyetem vezetőinél, hogy a gyerekük kaphasson még egy lehetőséget. A 444 azt írja, hogy Ádám Zoltán, a Corvinus Közgazdasági Intézetének docense kezdeményezett etikai eljárást az egyetemen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik