Belföld

11 évet kértek a székesfehérvári sorozatrablóra, aki hat nőre is rátámadt egyetlen este alatt

Több mint egy tucat bűncselekményt követett el egy férfi Székesfehérváron egyetlen este alatt. A Székesfehérvári Járási Ügyészség 5 rendbeli rablás és 8 további bűncselekmény miatt állítja bíróság elé a férfit.

Gácser Zsuzsanna Ágnes, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt mondta. hogy 11 év börtönbüntetést kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a férfi idén  január 9-én este hét óra körül megszólított egy nőt azért, hogy pénzt kérjen tőle. Mivel a nő nem reagált a kérdésére, ezért a férfi nekilökte a kerítésnek, majd lefogta és erőszakkal elvette a mobilját. A bántalmazás során az áldozat nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az este folyamán a férfi öt másik nőt is megtámadott annak érdekében, hogy megszerezze a táskáikat. Egyiküket ököllel próbálta megütni, azonban a nő ki tudott térni az ütés elől és elfutott. Ezt követően egy férfitől lopott mobilt az elkövető.

Nem sokkal később elkérte egy nőtől az esernyőjét, amit az áldozata nem adott át. A támadó ekkor megragadta az esernyőt, és megpróbálta a nő táskáját is megszerezni, azt rángatni kezdte, és közben mintegy négy méteren keresztül húzta a földön a nőt a táskával együtt. Ez után a nő fejéről levette a sapkáját, majd lelépett a helyszínről.

Még ugyanezen az este feltörte egy busz ajtaját, és megpróbálta lenyúlni a sofőrülés fölé rögzített rádiót, de a buszvezető észrevette és kihívta a zsarukat. Az ügyészség 11 év börtönt kért a sorozatrablással és más bűncselekményekkel vádolt férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Egy soltvadkerti férfi gyakorlatilag végigrabolta a fél országot. Az ő esetéről, ebben a cikkünkben írtunk. De olyan is volt, hogy valaki negyven forintért verekedett. Erről ide kattintva olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik