Belföld

Jogerősen életfogytiglant kapott a köszörüléssel házaló férfi, aki ollóval szurkálta össze az őt elhajtó lakót

Jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla azt a késélezéssel házaló férfit, aki ollóval szurkált össze egy 64 éves férfit Győrben, mert elküldte. A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a többszörös visszaeső férfi 25 év múlva bocsátható a leghamarabb feltételesen szabadlábra.

A férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be oda. Egy idősebb lakó felszólította a távozásra, s testével elzárta a lépcsőfeljáró felé vezető utat.

A férfi azonban ennek nem tett eleget, s dulakodás alakult közöttük ki. Ennek során a támadó megfenyegette, többször megütötte, majd egy ollóval többször is megszúrta a lakót. A családtagok a dulakodás zaját meghallották, a helyszínre siettek, sikoltozni kezdtek, mire a támadó elmenekült.

A bántalmazás következtében az áldozat mellkasát két szúrás érte, melyek vetületében életfontosságú szervek (szív, tüdő, verőér, visszér) vannak. Ezek sérülése életveszélyes állapotot eredményez, ami időben érkező orvosi segítség nélkül halálhoz vezet. A sérülések tényleges gyógytartama nyolc napon belüli volt, a súlyosabb következmény a szerencsének és az áldozat eredményes védekezésének volt köszönhető.

Kapcsolódó
Életfogytiglan vár a késélezéssel házaló, ollóval szurkáló férfire
Többször is megszúrta az őt elküldő győri férfit, majd a mellkasába állította az ollót. Emberölés kísérlete miatt állítják bíróság elé.

A támadó életfogytiglant kapott azzal, hogy 25 év után bocsáthassák csak szabadlábra a leghamarabb feltételesen. Az ítélet ellen a férfi és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

A férfi cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel ilyen jellegű bűncselekmény miatt már 2018 novemberében és 2020 szeptemberében is elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása.

A Győri Ítélőtábla egyetértett a főügyészség álláspontjával, és helybenhagyta az ítéletet.

Kapcsolódó
Jogerősen életfogytiglant kapott a kőbányai eladólányt, K. Katát kegyetlenül kivégző Cs. Dániel
Az exét 28 vágással és szúrással szétkaszaboló férfi 25 év múlva szabadulhat a leghamarabb feltételesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik