Belföld

Mozgássérült gyerekkel együtt lakoltattak ki egy családot Csepelen

Merce.hu / Facebook
Merce.hu / Facebook

Kilakoltattak egy családot Csepelen egy lakásból, amelynek fele részben tulajdonosai – írja a Mérce.hu. A kedd reggeli kilakoltatáson a végrehajtón túl a rendőrség is ott volt, aktivisták pedig egy ideig élőlánccal próbálták akadályozni az akciót. Erről élő vidót is rögzítettek. A lap Jámbor András párbeszédes országgyűlési képviselőt idézve azt írta, hogy a család egyik tagja egy mozgássérült gyermek.

A család lakásának egyik felét korábban elárverezték a házaspár válása után a férfi tartozásai miatt. Erről azonban a lakásban maradó nő – a lap szerint – nem is tudott, így nem élhetett elővásárlási jogával, és nem tudott licitálni a lakás másik felére sem. Az új tulajdonosok ezután a lap szerint jogtalanul kértek lakáshasználati díjat a lakás másik felét jogszerűen birtokló nőtől.

A lakáshasználati díjat követelő több mint húsz fizetési meghagyás többségét bírósághoz fordulva sikeresen megtámadta és érvényteleníttette a család, néhányat azonban kézbesítési ügyek miatt nem sikerült – ez vezetett végül a kilakoltatáshoz. Azt szintén az országgyűlési képviselőre hivatkozva írja a lap, hogy

eleinte havi 300 ezer forintot, majd az utolsó fizetési meghagyásban már 800 ezer forintot követeltek a másfél szobás csepeli lakás feléért.

Így összesen hatmillió forintot követeltek a családtól.

A család az ingóságai egy részét már elszállította, de sok holmijuk maradt még a lakásban. Rendőri intézkedés végül nem történt, az élőláncot a család döntésére maguk az aktivisták oszlatták fel, miután – elmondások alapján – az új tulajdonos „finoman utalt rá”, hogy nehéz lesz elszállítani a lakásban maradt ingóságokat, ha fennmarad az élőlánc. Az aktivistákat riadóztató családnak döntenie kellett, hogy élőlánccal akadályozzák-e a kilakoltatást, vagy megkockáztatja, hogy az ingóságaival probléma történik – részletezte a történteket Jámbor.

A lakását elvesztő családnak a csepeli önkormányzat krízislakást ajánlott fel, ahol legfeljebb kilenc hónapig maradhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik