Belföld

Ittas volt az egyik utasának súlyos sérülést okozó buszvezető

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség azzal a buszvezetővel szemben, aki tavaly decemberben ittasan hajtott egy előtte álló autóba Debrecenben. A balesetben egy utas súlyos sérüléseket szenvedett.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a távolsági buszt vezető férfi négy utast szállított ittasan a járművével. Amikor egy útkereszteződéshez ért, akkor nem tartott elegendő követési távolságot az előtte haladó autótól, és ittassága miatti figyelmetlensége miatt nekiment a forgalmi okok miatt lassító kocsinak, ami a lökés hatására nekiütközött az előtte szintén lassítva haladó kisbusz hátsó részének.

A baleset következtében az autóbuszon kapaszkodva álló és leszállni készülő idős asszony elesett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A debreceni nyomozók megállapították, hogy az autóbusz vezetője ittasan ült kormány mögé, és emellett több közlekedési szabályt is megszegett. A súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolt buszvezető beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért rá azzal, hogy határozott időre tiltsák el a közúti járművek vezetésétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik