Belföld

Kövér László szerint meg kell óvni a fiatalokat az új szélsőbalos eszmék csapdájától, amely a genderizmusban és a woke-ban ölt testet

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI

Kövér László az Országgyűlés elnöke és Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Kommunizmus újratöltve – A marxizmus visszanyugatosodása című beszélgetésen vett részt a Tranzit Fesztiválon. Mindketten a kommunizmus újraéledésétől tartanak.

Kövér szerint „a nyugati államok megpróbálnak egy »rendes« kommunizmust felépíteni”, amit

Mi kipróbáltuk már egyszer, ezért most elkerülnénk.

A házelnök úgy véli, hogy mindig újnak mondott, világmegváltó eszmék „törnek a felszínre, de a módszer mindig ugyanaz és vele együtt az én felsőbbrendűsége is”. Szerinte az ifjú liberális vezetők hozzáállása vérfagyasztó hasonlóságot mutat az egykori magyar kommunista vezetőkével.

Kövér László a legfontosabb feladatnak a fiatalok megóvását nevezte az új szélsőbalos eszmék csapdájától, amely szerinte a többi között a genderizmusban és a woke-ban ölt testet. Schmidt Mária szerint sokáig azt hitte a világ, hogy a kommunizmus eszmerendszere csak keleten tud szárba szökkenni,  de ’90-es évek után azonban új erőre kapott nyugaton, főleg az értelmiség körében. Így jöhettek létre a BLM vagy az LMBTQ mozgalmak, amelyek ugyanolyan agresszívak, mint a cancel culture, amely a „leképezése a Kínában megtapasztalt kulturális forradalomnak”, ezek az előző évezredek kultúráját igyekeztek teljesen megsemmisíteni.

Visszafordítani az őrületet nem lehet, az ismert múlt kezd eltűnni a marxizmus jegyében, a megőrzött bástyát talán meg lehet tartani

– vélekedett Scmidt Mária, aki a közelmúltban azt is kifejtette, hogy a nácizmust baloldali ideológiának tartja, és szerinte Ukrajnában sincs háború. Úgy látja, hogy a világ a totális diktatúra felé halad.

Kapcsolódó
Kövér László: „A halál kultúrája jegyében föl akarják számolni a nemzeteket”
A házelnök a borsodi Szentistván községben elmondta: a küzdelemben Európa nyugati fele nem áll jól.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik