Belföld

Súlyosítást kérnek a húgát tíz évig szexuálisan zaklató férfira

A Győri Fellebbviteli Főügyészség egy, a féltestvérét éveken keresztül szexuálisan molesztáló férfi büntetésének a súlyosítását indítványozta – közölték hétfőn.

A tényállás szerint 2009 és 2012 között a vádlott, aki akkor még gyermekkorú volt, azaz nem büntethető ezen cselekményekért, szexuálisan molesztálta óvodáskorú féltestvérét.

A 2016-2017. években az akkor már fiatalkorú vádlott, a pannonhalmi házukban – kihasználva, hogy a családtagok már aludtak – akarata ellenére közösült a sértettel. 2018-ban a fiatal férfi a tizenhárom éves kislányt ismételten szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette.

A gyermek a szüleire nem számíthatott, nem mondta el nekik a vele történteket és egészen 2021 januárjáig nem mert segítséget kérni senkitől.

A Győri Törvényszék a vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és tizennegyedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi hosszú időn keresztül, gátlástalanul, erkölcsileg mélyen elítélendő bűncselekményeket követett el hozzátartozója sérelmére, ezért szigorúbb büntetést érdemel. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik