Belföld

44 éve megúszta a halálbüntetést, most tényleges életfogytiglanit kapott egy másik ügyben

Jogerősen tényleges életfogytiglani börtönre ítélték azt a férfi, aki 44 évvel ezelőtt társaival halálra kínzott egy rendőrt, számolt be róla a TV2 Tények.

A riportban felidézték, N. István társait akkor kivégezték, ő azonban túl fiatal volt a halálbüntetéshez. 19 éves volt, az akkori törvények szerint pedig 20 éves kor alatt nem lehetett halálbüntetést végrehajtani.

A férfit most különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták egy másik ügyben, mert feltételes szabadságra bocsátásának próbaideje alatt, 13 évvel ezelőtt felgyújtotta hajléktalan ismerősét a Kútvölgyinél. Az 52 éves áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy két nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe.

A várpalotai születésű férfi hajléktalanként élt a harmadik gyilkosság idején a fővárosban. Nappal gépkocsival szelte a várost, az éjszakákat pedig parkolókban, autójában töltötte. Többször is abban a Kútvölgyi úton lévő pihenőben éjszakázott, amelynek a túloldalán élt szintén hajléktalan ismerőse, egy erdős területen felvert sátrában. Az 52 éves férfi egy nyári napon talált egy pénztárcát, benne a tulajdonos személyes irataival és telefonszámával. A férfi felhívta N. István telefonjával a számot, majd visszaszolgáltatta a tárcát tulajdonosának, amiért 10 ezer forint jutalmat kapott. A pénzt elköltötte.

A 62 éves vádlott összeszólalkozott az ismerősével, amiért nem kapott a pénzjutalomból, majd a két férfi egymásnak esett. A vád szerint a terhelt ezt követően éghető folyadékot locsolt ismerősére, és felgyújtotta. A feltételezett elkövető értesítette a tűzoltókat, akik mentőt kértek a helyszínre, de az áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy két nappal később meghalt.

A tényleges életfogytiglani büntetéssel biztossá vált, hogy N. István soha nem szabadulhat a rács mögül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik