Belföld

„Nem tudom, miért ítélnének el egy napra is” – mondta az újabb gyilkossággal vádolt rendőrgyilkos

Kedden az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken N. István büntetőpere, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolnak, mert az ügyészség szerint 13 évvel ezelőtt felgyújtotta hajléktalan ismerősét a Kútvölgyinél. Az 52 éves áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy két nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe.

N. István két emberrel is végzett korábban. Jó harminc évvel ezelőtt egyszer már életfogytiglanra ítélték egy rendőr és egy civil megöléséért. A most tárgyalt gyilkosságot a vád szerint feltételes szabadságra bocsátásának próbaideje alatt követte el. Van még egy folyamatban lévő bírósági ügye is Egerben: azzal vádolják, hogy gyermekekkel erőszakoskodott.

A várpalotai születésű férfi hajléktalanként élt a harmadik gyilkosság idején a fővárosban. Nappal gépkocsival szelte a várost, az éjszakákat pedig parkolókban, autójában töltötte. Többször is abban a Kútvölgyi úton lévő pihenőben éjszakázott, amelynek a túloldalán élt szintén hajléktalan ismerőse, egy erdős területen felvert sátrában.

Az 52 éves férfi egy nyári napon talált egy pénztárcát, benne a tulajdonos személyes irataival és telefonszámával. A férfi felhívta N. István telefonjával a számot, majd visszaszolgáltatta a tárcát tulajdonosának, amiért 10 ezer forint jutalmat kapott. A pénzt elköltötte.

A 62 éves vádlott összeszólalkozott az ismerősével, amiért nem kapott a pénzjutalomból, majd a két férfi egymásnak esett. A vád szerint a terhelt ezt követően

éghető folyadékot locsolt ismerősére, és felgyújtotta.

A feltételezett elkövető értesítette a tűzoltókat, akik mentőt kértek a helyszínre, de az áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy két nappal később meghalt.

police.hu

N. István korábbi rendőrségi vallomásában azt mondta, hogy ismerte az áldozatot, akivel a tűzeset napján hármasban beszélgettek. Azt állította, hogy utána egyedül hagyták, majd élettársával a gépkocsijukhoz mentek aludni, s csak a robbanások, illetve a kiabálás hangjaira ébredtek fel.

Az egri börtönben raboskodó 62 éves férfit távmeghallgatással hallgatták meg a Fővárosi Törvényszéken tartott mai előkészítő ülés során. Nem járult hozzá, hogy bármilyen hang vagy képfelvétel készüljön róla.

Az ügyész életfogytiglant kért rá beismerés esetére azzal, hogy leghamarabb feltételesen 25 év múlva bocsátható szabadon, de N. István nem kötött alkut.

„Nem tudom, hogy miért ítélnének el egy napra is, ha nem követtem el semmit” – mondta N. István, hozzátéve, nem bűnös, ezért nincs miért lemondania a tárgyalás jogáról.

A szerző felvétele N. István büntetőpere a a Fővárosi Törvényszéken

Az ügyész a mentők, a tűzoltók és a cellatársak meghallgatására tett indítványt, valamint tűzvizsgáló szakértő kirendelését kérte. Az ügyvéd egyetértett az ügyészi indítványokkal és egy bv-s alkalmazott, orvosszakértők, valamint a vádlott élettársának a meghallgatását kérte. Mivel N. István nem kívánt vallomást tenni, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet, amely december elején lesz. A többszörös gyilkosnak azonban tíz nap múlva is meg kell jelennie a bíróságon, akkor tárgyalják ugyanis Egerben gyermekmolesztási ügyét.

Kapcsolódó
Nem tűzbe esett, hanem felgyújtották a Kútvölgyi melletti kiserdőben összeégve talált férfit
Tizenkét év után derült ki, hogy a férfi gyilkosság áldozata lett. A férfi a zárkatársainak mesélt arról, mit tett a hajléktalannal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik