Belföld

Nem mindennapi ámokfutást rendezett egy jogsi nélkül vezető ittas sofőr Kaposváron – videó

police.hu
police.hu

Nem mindennapi ámokfutást rendezett egy jogsi nélküli ittas sofőr szombat hajnali kettő körül Kaposváron. A személyautóval közlekedő férfi Kaposvár belterületén meszelték le, de ő az egyértelmű jelzés ellenére sem állt meg, hanem inkább beletaposott a gázba.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a járőrök az erősítés megérkezéséig nyomon követték a járművet. A pánikszerűen menekülő autóst önmaga, mások és a rendfenntartók biztonsága érdekében egy zsákutcába terelték, ahonnan már nem volt kiút a számára. A férfi ekkor kipattant a kocsiból és megpróbált elfutni, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A járőrök megállapították, hogy a 29 éves helyi férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint a helyszínen alkalmazott alkoholszonda is pozitív eredményt jelzett. A férfit előállították és ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene, az engedély nélküli járművezetés miatt pedig meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A somogyi rendőrök felhívták a figyelmet arra, ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.  Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik