Belföld

Agyba-főbe vertek a segédmunkások egy apát a fiával, mert többet kellett lépniük, előbbinek agyrázkódása lett

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azokkal a segédmunkásként dolgozó testvérekkel szemben, akik két évvel ezelőtt kötekedni kezdtek, majd téglával estek a kollégájuknak egy VI. kerületi építkezésen.

A vádirat szerint a három testvér és az apa, valamint annak fia is segédmunkásként dolgozott az épület felújításán. A főügyészség tájékoztatása szerint a testvérek közül ketten egyenként adogatták le a deszkalapokat az alattuk álló sértetteknek a második emeletről, akik az átvett fadarabokat továbbadták az egy szinttel alattuk álló harmadik vádlottnak.

A fiatalabb áldozat ennek során észrevette, hogy a lába alatti egyik padlólap instabil, ezért – hogy az ingatagnak érzett padlólapot elkerülje – a továbbiakban úgy adta tovább a földszinten dolgozó vádlottnak a fadarabokat, hogy annak több lépést kellett megtennie emiatt.

ugyeszseg.hu

A munkás ezt sérelmezte, ezért belekötött a fiúba, és közölte vele, hogy emiatt még verekedni fognak. A fiatalabbik férfi kerülni akarta a konfliktust, ezért nem foglalkozott vele és folytatta a munkát, ami azonban a kötekedő férfit még inkább feldühítette, ezért a nadrágja zsebébe nyúlt, ahol a kését tartotta.

A fiú édesapja ekkor rászólt a vádlottra, hogy ne vegye elő a kését, egyúttal figyelmeztette őt arra, hogy ez egy munkahely. A szóváltásra felfigyeltek a második emeleten dolgozó testvérek is, akik közül az egyik leszaladt az emeletről, és a kötekedő fivérével együtt, ütlegelni kezdte a fiatalabb férfit, aki az ütések erejétől a földre esett.

A bántalmazók a földön fekvő férfit ezután is többször megrúgták, valamint ököllel fejbe és mellkason vágták. A megtámadott férfi segítségére sietett az édesapja, aki megpróbálta a fiát felhúzni a földről. Eközben az emeleti szintről lejött a legfiatalabb – még fiatalkorú – testvér is, aki odalépett a fiának segíteni próbáló apához, és a kezében tartott téglával, nagy erővel fejen ütötte a férfit, aki ennek hatására azonnal összeesett.

ugyeszseg.hu

Ezután az egyik testvér is rátámadt a földre rogyó apára, s megütötte és megtaposta a férfit. Apja bántalmazását látva, a fia felállt a földről és lerángatta a támadót az édesapjáról, majd védelmezően közé és a testvérek közé állt. Ekkor az egyik támadó elővett egy kést a nadrágjából,, és azt támadólag a fiú felé tartotta, majd egy kalapácsot hajított az áldozataik felé.

A támadást látva, az építkezésen dolgozó egyik munkás kiabálni kezdett, hogy hagyják abba a verekedést, ezért a fivérek felhagytak a támadással és elhagyták a helyszínt. Az apa a bántalmazás következtében agyrázkódást, és más súlyos fejsérüléseket, a fia könnyebb, zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség letöltendő szabadságvesztést kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és könnyű testi sértés vétségével vádolt testvérekre azzal, hogy fiatalkorú elkövetőnek ezt fiatalkorúak fogházában kelljen leülnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik