Belföld

Reagált a János kórház: ezért kellett 163 gyereket ellátni 24 óra alatt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A gondot az okozta, hogy egy informatikai hiba miatt vasárnap 17 óra 20 perctől 22 óra 6 percig a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ nem tudta ellátni az ügyeletet – közölte a 24.hu megkeresésére az Észak-budai Szent János Centrumkórház azzal kapcsolatban, hogy a Szent János kórház gyermeksebészetén 163 gyereket fogadtak 24 óra leforgása alatt.

A centrumkórház válaszában jelezte: vasárnap reggel 8 órától hétfő reggel 8 óráig az Észak-budai Szent János Centrumkórház és a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ volt a felelős a gyermeksebészeti és gyermek traumatológiai ügyelet ellátásáért. Amíg a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ nem tudta ellátni az ügyeletet, az Országos Mentőszolgálat a János kórházba vitte az ellátásra szoruló gyerekeket – összesen huszonkettőt.

Az ügyben vizsgálat nem indul, hiszen a kórházi ellátók esetében máskor is előfordul olyan előre nem látható esemény, aminek következtében az ellátás átmenetileg átszervezésre kerül

– közölte a János kórház, hozzátéve, hogy „kollégáink kitartóan helytálltak, a megnövekedett esetszámok ellenére az összes gyermeket ellátták”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik