Belföld

Emberöléssel vádolják a kétgyermekes ukrán kőművest, aki szíven szúrt egy férfit a Futórózsa utcában

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Emberöléssel vádolja a Fővárosi Főügyészség azt a 40 éves ukrán származású férfit, aki tavaly januárban szíven szúrt egy másik férfit Budapesten, a XVI. kerületi Futórózsa utcában, miután lopáson kapták. Úgy tudjuk, hogy a támadónak két gyermeke van, kőművesként dolgozott Budapesten, és havonta járt haza a külföldön élő családjához.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és akár 15 évet is kaphat.

A vádirat szerint az ukrán férfi a Futórózsa utcában sétált, amikor az egyik társasház földszinti lakásának erkélyén meglátott egy horgász zsákot. A férfi az erkélyhez lépett, kinyitotta a zsákot, ellopott belőle egy pár ezer forintot érő hálót.

A lopást azonban észlelte egy erkélyen lévő szomszéd, ezért lement az utcára, hogy kérdőre vonja az elkövetőt, amire azonban leért, addigra a tolvaj már elhagyta a helyszínt, az eltulajdonított horgász eszközt pedig eldobta.

A szomszéd ekkor felszólt a lakásuk erkélyén tartózkodó feleségének, hogy értesítse a rendőrséget, majd a terhelt után indult, és közben folyamatosan megállásra szólította fel, aki azonban ennek nem tett eleget. Még ugyanabban az utcában haladtak, amikor az elkövető megállt, elővett egy kést, szembefordult az őt követő férfival, és felszólította, hogy hagyja őt békén, különben megszúrja.

Mihádák Zoltán / MTI

A szomszéd azonban továbbra is meg akarta állítani a férfit, ezért arcon ütötte őt, erre a férfi szíven szúrta. A támadó ezután továbbment, a megszúrt férfi pedig megpróbált hazamenni, azonban az elszenvedett szúrt sérülés miatt, pár lépés után egyensúlyát vesztette és a földre esett.

A járókelők mentőt hívtak hozzá.  A mentők kiérkezésekor a férfi már sokkos állapotban volt, kérdésekre nem tudott válaszolni. A férfi már a helyszíni kihallgatásán beismerte a tettét, és azt mondta, hogy nem kívánta a másik férfi halálát. Úgy tudjuk, hogy a férfi beszámítható a szakértők szerint.

Állapotát stabilizálták, majd elindultak vele a kórházba, ám útközben összeomlott a keringése és újra kellett éleszteni, a kórházban azonban meghalt. Az ügyészség letöltendő börtönt kért az emberöléssel vádolt 40 éves férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik