Belföld

Elmeorvos vizsgálja majd a Futórózsa utcai gyilkost, letartóztatás vár rá

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Elmeorvosi szakértő fogja megvizsgálni majd azt a a 39 éves ukrán származású magyar férfit, aki vasárnap szíven szúrt egy férfit Budapesten, a XVI. kerületi Futórózsa utcában – tudta meg a 24.hu. Úgy tudjuk, hogy a Budapesten dolgozó kőműves havonta járt haza a külföldön élő családjához.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a járművek között gyanúsan ólálkodó férfit, ezért lement  a házból és utána ment, hogy megállítsa, mire a 39 éves férfi mellkason szúrta.

A mentők kiérkezésekor a férfi már sokkos állapotban volt, kérdésekre nem tudott válaszolni. Állapotát stabilizálzák, majd elindultak vele a kórházba, ám útközben összeomlott a keringése és újra kellett éleszteni, a kórházban azonban meghalt.

Az emberöléssel gyanúsított 39 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és azt mondta, hogy nem kívánta a férfi halálát. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított a saját elmondása szerint Budapesten él, de a tartózkodási helyét nem jelentette be a hatóságok felé. A terhelt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bizonyítottság esetén.

A kőműves családja külföldön él, ezért alappal lehet tartani attól, hogy a férfi elérhetetlenné válna a büntetőeljárásban, ezért az ügyészség indítványozta a letartóztatását. Erről ma döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik