Belföld

A polgármester beperelne minden médiumot, ami beszámolt az erdő nélküli lombkoronasétány ügyéről

Facebook / Civisbiciklis
Facebook / Civisbiciklis

Egy ország jegyezte meg az utóbbi hetekben a Hajdú-Bihar megyei Nyírmártonfalva nevét, miután kiderült, hogy a településen úgy épült 60 millió forintos uniós támogatásból lombkoronasétány, hogy az objektum építésével párhuzamosan tarra vágták az azt körülvevő erdőt. Az 50 méter hosszú sétányt a fák lombkoronájának szintjébe álmodták meg, ám fák helyett most csak pavilonok, egy játszótér és két, félkész vécé van a kilátó mellett.

A kialakult helyzetért a község polgármestere, Filemon Mihály leginkább az uniós döntéshozókat hibáztatta, mondván, későn bírálták el a már 2017-ben beadott pályázatot, közben pedig az erdő vágásérett lett. A településvezető hozzátette ugyanakkor, hogy a beruházásnak nem volt feltétele, hogy erdő is legyen a lombkoronasétány körül.

Filemon március végén ígéretet tett rá, hogy rövid időn belül elkezdik betelepíteni a sétány körül kivágott erdőt „gyorsan növő” fákkal, és az ATV információi szerint a napokban valóban megkezdődött az erdőtelepítés. A csatorna által megkérdezett erdész szerint azonban 5-10 évbe is beletelhet, mire olyan lombkorona alakul ki, ami egy sétányhoz elvárható.

Az ATV kereste a fejleményekkel kapcsolatban Nyírmártonfalva polgármesterét, ám ő elzárkózott a nyilatkozat elől.

Azt viszont kijelentette, hogy be fog perelni minden olyan médiumot ami tudósított a lombkoronasétány körül kialakult helyzetről.

Teszi mindezt azért, mert szerinte ezek a médiumok – köztük ezek szerint a 24.hu-val – az utóbbi hetekben vérig sértették és lejáratták őt.  A csatornával közölte, hogy amíg ezeknek a belengetett jogi procedúráknak nem lesz vége, senkivel nem áll szóba.

Kapcsolódó
Fideszes politikusok állítják: óriási összegeket buknak a lombkoronasétány-beruházásokon
A Nyírség egyik vezető fideszes politikusa szerint nagy hiba volt egy tarvágásra lombkoronasétányt telepíteni. Bár a kívülálló komoly üzletet sejthet annak hátterében, ha egyszerre három, egymáshoz közel élő kormánypárti politikus is belevág a saját erdejében egy uniós támogatással megvalósuló magánberuházásba, ám ők azt állítják, hogy sokat buknak a projekteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik