Belföld

Megszólalt az eltűnt ötéves autista kisfiú édesanyja

Összesen 19 óra 35 percre tűnt el az a Tolna-Mözsön élő ötéves autista kisfiú, akit óriási erőfeszítések után találtak meg a hatóságok kedd délután. Az RTL Híradónak Nyári Gergő Dávid édesanyja elmondta, éppene kihallgatáson volt, amikor megtalálták a gyereket.

Mivel a kisfiú nembeszélő autista, saját tapasztalatait nem adta át, ám az orvosok arról tájékoztatták az édesanyját, Nyári Gábornét, hogy a gyermek kihűlt, de nem annyira, hogy az veszélyeztette volna életét.

A kisfiú édesanyja már a kórházban látta újra gyermekét, akit kicsit zavartnak látott. Úgy tudja, Gergőt eltűnése napján több mint 1200-an keresték, éjszaka is nagyjából hatszázan. A gyermeket végül kedd délután egy, a házuktól egy-két kilométerre fekvő búzaföldön találták meg drón segítségével.

Az édesanya úgy tudja, hogy két paksi, kutyás kereső találta meg Gergőt, akin mindössze egy vékony szabadidőnadrág és egy vékonyabb polár pulóver volt. Ezért úgy sejti, hogy fia valahová behúzódhatott. Gergőn találtak néhány horzsolást, édesanyja szerint pedig továbbra is érezhető rajta a félelem.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik