Belföld

Büntetőeljárásban vizsgálják a Tolna-Mözsön eltűnt ötéves autista kisfiú ügyét

Terrorelhárítási Központ / MTI
Terrorelhárítási Központ / MTI

Büntetőeljárásban vizsgálja a Szekszárdi Rendőrkapitányság annak a Tolna-Mözsön élő ötéves autista kisfiúnak az ügyét, akit óriási erőfeszítések után találtak meg a hatóságok tegnap délután egynapi keresés után.

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a Szekszárdi Rendőr-kapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a kisfiú eltűnésének a körülményeit, és azt hogy felmerül-e esetleg a szülők felelőssége a gyerek eltűnése kapcsán. Hozzátette, gyanúsítotti kihallgatásra eddig nem került sor.

Gergő hétfőn délután tűnt el Tolna-Mözsön, a Temető utcai otthonából. Az édesanyja elmondása szerint a gyerek apja a vihar által felborított udvari játékokat pakolta be a házba, amikor az autista kisfia kiment a szél által kiszakított kapun.

MTI/Terrorelhárítási Központ

A hatóságok és a környékbeliek óriási erőfeszítéseket tettek azért, hogy megtalálják az eltűnt gyereket, és a keresésbe beszállt a TEK is. Az ország minden tájáról érkeztek kutyás keresőcsapatok, akik a polgárőrökkel, és az önkéntesek százaival csatárláncot alkotva fésülték át a környéket és a települést.

A kisfiút végül két paksi önkéntes találta meg egy búzatáblában több, mint egy kilométerre az otthonától. Ezt követően megvizsgálta a TEK orvosa, majd megfigyelésre kórházba vitték.

Értesüléseink szerint még ma is bent tartják a kórházban megfigyelésre Gergőt, de ha minden jól megy, akkor holnap vagy holnapután hazavihetik a szülei.

A rendőrség tegnap, még a körözési eljárás alatt meghallgatta a kisfiú szüleit, és a hozzátartozóit, nem sokkal ezelőtt pedig úgy határoztak, hogy büntetőeljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik