Belföld

Már több mint 25 ezer orvos jelezte, hogy kamarai tag marad

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Immár több mint 25 ezer orvos jelezte, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tagja akar maradni – közölte Kincses Gyula a MOK elnöke Facebook-oldalán.

Mint írta: „Nagy köszönet minden kollégának, aki fontosnak tartja szakmánk függetlenségét, autonómiáját és képviseletét.”

Innentől mindenkit arra kérünk, hogy csatlakozzon a többséghez, növelje a Kamara erejét, hitelességét az eredményes munka, képviselet érdekében

– írta, hozzátéve:

Nagy öröm ez, de az legalább akkora, amikor a boltban a pénztáros mosolyog rám, hogy „Doktor úr, hajrá! Önökkel vagyunk!”

A Magyar Orvosi Kamara kötelező tagságának megszüntetéséről szóló törvénymódosítást február végén nyújtották be, egy nap alatt el is fogadták, majd ki is hirdették a törvényt. A döntés értelmében megszűnik a kötelező orvosi kamarai tagság, a folyamatban lévő etikai eljárásokat pedig az orvosi kamara helyett az Egészségügyi Tudományos Tanács folytathatja le.

Kapcsolódó
Ez Orbán Viktor „ítélete” – a MOK elnöke a statáriális törvényről
Kincses Gyula szerint szakmai körökben hallani, hogy sok követelésük átmegy majd a kormányzaton, csak nem akarták, hogy ez a gyengeség jelének tűnjön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik