Belföld

Majdnem a maximumot kapta a lakótársait fejszével megcsonkító és lemészároló diósdi fiú

police.hu
police.hu

Tizenkilenc év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán azt a fiatal férfit, aki 2020 tavaszán gyakorlatilag lemészárolta az alvó lakótársait Diósdon. Mivel Z. József még nem volt húsz éves a bűncselekmény elkövetésekor, ezért húsz év volt a maximálisan kiszabható büntetés vele szemben.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a három férfi gyakran italozott együtt, de “kapcsolatuk nem volt veszekedésektől mentes”. Z. József az egyik este amfetamint fogyasztott, majd a számítógépen játszott, miközben elhatározta, hogy megöli lakótársait. 

police.hu

Magához vette a kerti munkához megélezett fejszét, majd bement a vele közös hálóhelyiséget használó férfi szobájába, s 4-5 ütést mért a fejére és a nyakára, valamint csonkolta a jobb karját. Ezután átment a másik szobába és a másik férfit is lemészárolta a fejszével

A fiú először az apját értesítette a történtekről, később a mentőket és a rendőröket. A diszpécsernek azt mondta, hogy lakótársai leütötték, bántalmazták és megerőszakolták, de a későbbi rendőrségi vallomásaiban már semmi ilyesmire nem hivatkozott.

A törvényszék döntését az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő téves minősítés miatt, illetve enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, ezért az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik