Belföld

Bocsánatot kért áldozata családjától a lakótársát halálra verő pécsi férfi, négy évet kért rá az ügyészség

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Baranya Vármegyei Főügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki saját mankójával verte halálra a lakótársát egy pécsi munkásszállón tavaly nyáron .

Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy négy év börtönt kért az ügyészség a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Kérdésünkre elmondta, hogy a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és bocsánatot kért az áldozat családjától, és a hatóságoktól is. 

ugyeszseg.hu

A negyvenes férfi és a járni csak mankóval képes 76 éves ismerőse bérlőként laktak együtt egy pécsi munkásszállón. Tavaly júniusban egy reggel az ittas férfi szóváltásba keveredett a lakótársával, aki ennek során fejen ütötte őt. Az ütés miatt földre esett férfi felkelt, és padlóra lökte az idősebb lakótársát.

Mankóját elvette, majd azzal testszerte ütlegelni kezdte, s négyszer fejbe vágta. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a földön fekvő áldozata segítségért kiáltott az épület lakóinak, akik a támadót lefogták és értesítették a mentőket, rendőrséget. A mankóval megvert férfit kórházba vitték, de egy nappal később belehalt a sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik