Belföld

Egy 29 éves rendőrt, Baumann Pétert gyilkolták meg az éjjel Újbudán

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Egy fiatal főtörzsőrmestert késelt halálra egy őrjöngő férfi rendőri intézkedés közben az éjszaka Újbudán. A BRFK Megrendülten címmel megjelentett közleménye szerint Baumann Péter februárban lett volna csak 30 éves.

Este tíz után érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy az egyik lakó beszakította a szomszédja ajtaját az egyik Lecke utcai társasházban, és be akar jutni a lakásába. A megerősített létszámban kiérkező rendőrök intézkedés alá vonták a férfit, de ő rájuk támadt.

Rendőrök és mentők Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 12-én éjjel.

A támadó megkéselt három rendőrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A rendőrök a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót is kórházba vitték. A XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt fiatal rendőr családjának fájdalmában. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves. Nyugodj békében, Péter!

– írták a közleményükben, hozzátéve, fekete zászlót tűztek a rendőrségi épületekre, és gyászszalagot tettek a rendőrautókra, hogy ezzel is tisztelegjenek a nagyon fiatalon elhunyt kollégájuk helytállása előtt.

Kapcsolódó
Megtagadta a vallomást a Baumann Pétert szíven szúró rendőrgyilkos, és panaszt tett a gyanúsítás ellen
Délután egykor bekapcsolják a szirénát rendőrök az autóikon a 29 éves újbudai főtörzs tiszteletére. Őrizetbe vették a rendőröket megkéselő férfit.

Frissítünk!

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője a rendkívüli sajtótájékoztatón azt közölte, hogy a rendőrség elindította a csütörtök este megölt Baumann Péter körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, hogy nyomozócsoport alakult az ügy körülményeinek a kivizsgálására, és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik