Belföld

Halálosan megsebesítettek egy rendőrt a tizenegyedik kerületben

Csütörtök éjszaka tizenegy óra körül több rendőrautót, egyesek szerint 15–20-at láttak száguldani Budapesten a tizenegyedik kerületben a Hengermalom úton az Etele tér felé – derült ki olvasónk leveléből. Az ügy a közösségi médiában is hamar megjelent, az egyik, Újbudához köthető Facebook-csoportban valaki a Fehérvári út és az Etele út találkozásánál észlelt száguldozó rendőrautót, képet is közöltek erről, és találgatások jelentek meg, hogy lövöldözés történhetett egy buszmegállóban vagy villamosmegállóban.

A 24.hu megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amely pénteken kora hajnalban válaszul közleményt adott ki az esetről. Ebben azt írták, hogy előző este 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés a XI. kerületből, miszerint egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszédos lakás ajtaját beszakította, és rátámadt a bent lévőkre.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, majd a férfi a lépcsőházban az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt és az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, majd elfogták.

A mentők a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba szállították.

Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A támadásban meghalt rendőr nevét egyelőre nem közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik