Belföld koronavírus

A rendőrség körözi Szabó Bálintot, az augusztusi „gazdatüntetés” szervezőjét

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Elfogatóparancs alapján körözik Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt, vette észre a 444.hu. A rendőrség honlapjáról kiderül, hogy a körözést pénteken rendelték el, az indoklás szerint a képviselőt „közérdekű üzem működésének megzavarása” miatt keresik.

Szabó Bálint ellen tavaly áprilisban emeltek vádat, mert még 2020 márciusban megbénította a villamosközlekedést Szegeden. Szabó nem sokkal a kifogásolt cselekménye előtt felhívást intézett a követőihez a Facebookon, hogy állítsák meg a tömegközlekedést a városban, mivel úgy ítélte meg, hogy a koronavírus tömegközlekedési eszközökön terjed a legjobban. A felhívásának megfelelően március 18-án délután megállt kocsival egy frekventált kereszteződésben a villamossíneken akadályozva az ötös villamos közlekedését is.

A politikus ezt követően maszkban, és bőrkesztyűben kiszállt az autóból, és azt mondta a helyszínre érkező rendőröknek, hogy azért áll ott az autóval, mert az nem indul.

Szabó ellen legutóbb a Makói Járási Ügyészség emelt vádat, mert korábban valótlanul állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani. A vádirat szerint tavaly február 15-én este 7 óra körül Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől, azt állítva, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak, és egy garázsban ébredt. Elmondása szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésén, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték, és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták. A rendőrség ebben az ügyben nyomozást rendelt el, de azt később bűncselekmény hiányában megszüntették.

A férfi az idén nyáron azzal keltett feltűnést, hogy nagyszabásúnak ígért traktoros gazdatüntetést szervezett a fővárosba, ám az traktorok nélkül, és csekély érdeklődéssel zárult:

Kapcsolódó
Milyen egy gazdatüntetés traktorok és gazdák nélkül?
1800 traktor és 2200 személyautó helyett néhány száz fő vett részt az augusztus 20-ára szervezett „gazdatüntetésen”. A főszervező Szabó Bálint a nap folyamán többször módosította az esemény helyszínét és pontos időpontját. A végül a Műcsarnok mellett megvalósult demonstráción több szó esett a gazdák és traktorok hiányáról, mint a mezőgazdaság problémáiról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik