Belföld

14 éves fiú késelt meg egy másikat Budapesten, vádat emeltek ellene

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség két 14 éves fiatallal szemben, akik tavaly májusban összebalhéztak egy korábbi nézeteltérés miatt a Józsefvárosban, majd a vita hevében az egyik fiú megütötte a másikat, aki válaszul egy zsebkéssel életveszélyesen megsebesítette őt. A késelő fiatalnak a barátnője segített elrejteni a kést.

A főügyészség tájékoztatása szerint a két fiú az egyik májusi estére találkozót beszélt meg egymással, hogy rendezzék a nézeteltérésüket. A kamaszok egy iskola előtt találkoztak, és szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a később megkéselt fiú verekedni hívta társát, majd odalépett hozzá és ököllel arcon ütötte az épület előtti korláton ülő másik fiatalt.

A 14 éves fiú az ütés hatására a korláton átbillenve hanyatt esett, és eközben kiesett a zsebéből a kése. A vádlott ezután felállt, felvette a földről a zsebkést, a pengéjét kicsapta, majd a késsel a kezében az őt megütő, azonban ekkor már menekülni próbáló riválisa után szaladt, majd amikor utolérte, ellökte őt, amitől hanyatt esett.

A késsel támadó fiú ekkor egy határozott mozdulattal megszúrta a földön fekvő másik fiatalt, aki ennek következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

ugyeszseg.hu

A támadást követően a fiú még tovább hadonászott a késsel, majd elhagyta a helyszínt és felszólította a társaságában lévő 14 éves lányt, hogy menjen vele ő is. A helyszínen maradt többi fiatal mentőt hívott a megkéselt fiúhoz. A késelő ezután egy zuglói játszótéren átadta a támadáskor használt kést a barátnőjének, aki egy VIII. kerületi társasház egyik ablakfordulójában elrejtette.

Az ügyészség fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést kért a késelőre életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, míg a garázdasággal vádolt áldozatára közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozott. A kést elrejtő lányra próbára bocsátást kértek pártfogói felügyelettel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik