Belföld

Vádat emeltek az újszülöttjét a fonyódi buszmegállóban sorsára hagyó nő ellen

Csak a puszta véletlennek volt köszönhető, hogy a csecsemő túlélte, mert a külső hőmérséklet akkor csak 8,3 C fok volt.

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat a harmincas éveiben járó nő ellen, aki nem kívánt terhességéből született újszülöttjét ellátatlanul tette ki a hideg időben. A vád szerint az életvitelszerűen Ausztriában élő nő laza párkapcsolatot tartott fenn egy idősebb férfival, akitől 2021 tavaszán teherbe esett. Nem akart tudomást venni terhességéről, orvosnál nem járt, senkinek sem említette azt.

2021 októberében egyedül tartózkodott párja házában, amikor megindult a szülés. Egy egészséges kislánynak adott életet. Megmosdatta, két textíliába takarta a csecsemőt, majd autóval Fonyódra indult, ahol délután egy félreeső helyen lévő buszmegállóban kitette az újszülöttet. A külső hőmérséklet ekkor 8,3 C fok volt, a vasárnap délutáni időpontra tekintettel a buszmegállóban és annak közelében senki sem tartózkodott. A nő alappal számolhatott azzal, hogy a baba halála a kihűlés, az ellátatlanság miatt rövid időn belül bekövetkezik. A puszta véletlennek volt köszönhető, hogy a csecsemőt kutyát sétáltató helyi lakosok megtalálták, ők értesítették a mentőket.

Az újszülöttnek végül nem esett baja. A siófoki kórházban az Őszi Nóra nevet kapta. A Somogy Megyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a korábban letartóztatásban, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló nővel szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint szülői felügyeleti jogának megszüntetésére tett indítványt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik