Belföld

Kutyasétáltatás közben találtak egy paplanba csomagolt csecsemőt Fonyódon

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A tapasztalt mentősöket is megérintette a hétvégén Fonyódon történt eset, írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. A poszt szerint egy pár a mentők gyors segítségét kérte, mert kutyasétáltatás közben egy paplanba csomagolt csecsemőt találtak az egyik buszmegállóban.

A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését, miközben útközben előkészültek az ellátásra

– jelezték a posztban. A mentők perceken belül a helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben. A baba körülbelül fél órája jöhetett a világra.

A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.

Érdekesség, hogy a segítségül érkező négy bajtárs mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke. Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen

– írták a mentősök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik