Belföld

Letartóztatták a csecsemőjét buszmegállóban hagyó nőt

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Kaposvári Járásbíróság azt a 36 éves nőt, aki öt nappal ezelőtt a sorsára hagyta az újszülött kislányát az egyik fonyódi buszmegállóban. A Kaposvári Törvényszék tájékoztatása szerint csak a szerencsén múlt, hogy a csecsemőt megtalálták és az élete megmenthető volt.

A csecsemőre egy kutyát sétáltató pár talált rá október 10-én. Kiderült, hogy kislányát magára hagy az Ausztriában dolgozó L. Mariannának van egy tízéves gyermeke is, aki vele él, de az apjával nem tartja a kapcsolatot.

Az asszony a mostani párja és a családja előtt is titokban tartotta a terhességét, ezért a szülés után azon tépelődött, hogy mitévő legyen. Végül egy takaróba és törölközőbe csavarta, majd egy fonyódi buszmegállóban a sorsára hagyta.

A nő beismerte a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során, a tettét pedig érzelmi bizonytalansággal magyarázta. Az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés elrejtőzés veszélye miatt tartóztatta le a nőt. A határozatot az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezett ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik