Belföld

Besegítettek egymásnak a pénzmosókat üldöző svéd és magyar fejvadászok

police.hu
police.hu

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya egy nemzetközi „adok-kapokba” bonyolódott bele, mivel egyszerre kaptak felkérést és adtak megbízást is a svéd bűnüldöző szervek részére.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint az együttműködés eredményeként szinte egy időben, viszont majdnem 1300 km távolságra egymástól kerültek elfogásra a pénzmosás miatt körözött személyek.

A 41 éves E.T ellen a Malmö-i bíróság bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot, miután nem óhajtott bemenni a börtönbe. A magyar fejvadászok a Célkörözési Egységek Európai Hálózatának svéd szakegységétől kapták a jelzést, hogy a körözött személy vélhetően Magyarországra menekülhetett.

Az átadott információ helyesnek bizonyult, és a KR NNI fejvadászai a Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság Szombathelyi XIV. Bevetési Osztályával együttműködve, Szombathelyen azonosították és elfogták a körözött személyt.

Ezzel a párhuzamosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság felderítői is megkeresték a KR NNI Fejvadászait, hogy a nemzetközi körözés alatt álló, feltehetőleg külföldön tartózkodó 39 éves K.N. elfogásában segítsenek. Kiderült, hogy a keresett személy nagy valószínűséggel Malmö-ben tartózkodik, elfogásához a svéd célkörözési egységet kérték fel.

A svédek sem sokat vacakoltak, haladéktalanul teljesítették a felkérést, és egy összehangolt, nemzetközileg koordinált akció keretein belül öt órával később elfogták a keresett személyt. A két férfi jelenleg őrizetben van, kiadatásukról az illetékes magyar és svéd bíróságok fognak a későbbiekben dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik