Belföld

Stádium 28 Kör: Hallatlan dolog a politikai bosszú egy valószínűség be nem következéséért

MTI/Vajda János
MTI/Vajda János

A magyar államgépezet mindig tud meglepetésekkel szolgálni, kezdi az OMSZ-vezetők elbocsátásáról szóló közleményét a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjaiból álló csoport, a Stádium 28 Kör.

Úgy folytatták,

valaha állítólag Nero kivégeztette művészi előadásának azt a hallgatóját, aki elszundított. Hasonlót Kim Dzsongunról is hallottunk. Az elmúlt napokban fölelevenítették egy szovjet és egy magyar meteorológus sorsát, aki kedvezőtlen vagy félreérthető időjárás-jelentéseiért kényszermunkatáborba került (az orosz tudóst utóbb ki is végezték). Örömmel nyugtázzuk, hogy nem tartunk itt.

Leváltották és elbocsátották azonban az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét, félreérthetetlen és tagadhatatlan ok-okozati összefüggésben a Szolgálat augusztus 20-i előrejelzésével, írták.

Mindenki tudja, hogy a meteorológia tudományának predikciói csak statisztikusak, valószínűek lehetnek. Hallatlan dolog a politikai bosszú egy – szigorúan tudományos tények alapján állított – valószínűség be nem következéséért. S különösen szégyenletes, hogy ennek végrehajtója olyan miniszter, aki a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Nem kétséges, hogy méltatlanná vált a tudomány eszményéhez

– jelentették ki.

A közleményt azzal zárták: a Stádium 28 Kör, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjaiból álló csoport felháborodottan tiltakozik a döntés ellen.

Kapcsolódó
„Legkorábban 16 óra tájban lehetett volna igent vagy nemet mondani egy esti budapesti viharról”
Adott időjárási szituációban szombaton délben képtelenség volt megállapítani, hogy este lesz-e vihar Budapesten – mondta lapunknak Molnár László meteorológus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik