Belföld

Karácsony: Erkölcsi mércéhez kell mérni magunkat

Karácsony Gergely főpolgármester hosszú videót rakott ki a Facebookra, amelyen augusztus 20. alkalmából a politika állapotáról beszél.

Szent István is az univerzális erkölcsi mércéhez mérte magát, ehhez mérte az országát, és mi sem érhetjük be kevesebbel, amikor most a régi kérdésekre új válaszokat keresünk.

– mondta Karácsony arról, hogy milyen erkölcsi mércéhez kell mérnie magát Magyarországnak egy olyan időszakban, amikor a háború véget vetett a béke évtizedének és a prosperitás kényelmes időszakának.

Szerinte vissza kell vívnunk magunknak a politikában azt a teret, ahol a politikát gyakorlati, de erkölcsi dolognak is tartjuk, mert a mostani vezetésben nincs semmi nyoma a jó és rossz megkülönböztetésének.

Karácsony arról is beszélt, hogy a jobboldali populizmus leuralta Magyarországot, és a mi-ők állandó szembenállására épít. Önkritikát gyakorolt, hogy ő is felelős, az ellenzéki szereplőkkel együtt, abban, hogy az ellenzéki kommunikáció a saját oldalára másolja le ezt a fajta kommunikációt.

A főpolgármester szerint az emberek tudatos félrevezetése, hogy az ország bajainak okát a határokon kívül keresi a kormány.

Karácsony öt pontot jelentett be arra, hogyan próbálják kezelni az ország problémáit.

  • A lehetőségeikhez mérten segíteni fogják azokat, akiket a rezsiárak emelése nehéz helyzetbe hoz.
  • Zöld fejlesztésekkel szeretnék elérni, hogy a budapesti közszolgáltatások öneállátóak legyenek.
  • Fejlesztik a közösségi közlekedést.
  • Amikor a kormány tarvágásra készül, Budapest fákat ültet.
  • A saját erkölcsi normáikhoz, a sokszínűséghez és a liberális demokráciához ragaszkodnak a fajelméleti fejtegetések helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik