Belföld

Kitartatta magát a feleségével egy budapesti férfi

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal az 53 éves férfival szemben, aki a prostitúcióra kényszerítette a saját feleségét, és kitartatta magát.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az 53 éves férfi 2006-ban házasodott össze a későbbi áldozatával, aki már ekkor is prostitúciós tevékenységet folytatott. A férj munkahellyel, önálló jövedelemmel nem rendelkezett, megélhetését a felesége szexuális szolgáltatásból származó bevételből fedezte.

Az ügyészség szerint házasságuk ideje alatt a férfi szállította a feleségét utcai prostitúcióra, napközben is többször ellenőrizte, és rendszeresen elvette az általa keresett pénzt.

A nő többször is abba akarta hagyni a prostitúciós tevékenységet, azonban a vádlott – aki folyamatosan felélte a jövedelmet – ezt nem engedte, és esetenként fenyegetéssel és bántalmazással kényszerítette házastársát a folytatásra.

Előfordult, hogy a haját tépte, vagy megvágta a lábát, de az is, hogy annyira megverte, hogy a nő dolgozni sem tudott. Emellett a férfi azzal is fenyegetőzött, hogy a nő – mástól származó – kiskorú gyermekét is bántani fogja. Az asszony végül 2017-ben hagyott fel a prostitúciós tevékenységgel, és elköltözött a férfitől, majd három évvel ezelőtt beadta a válókeresetet is.

A Fővárosi Főügyészség a férfit kizsákmányolás céljából, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja, és arra tett indítványt, hogy fegyházra és pénzbüntetésre ítélje a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik