Belföld

Új villamosjáratot kap Pest

BKK
BKK
Főleg a dél-pestiek örülhetnek, közvetlen, átszállásmentes belvárosi kapcsolat jön létre.

A pesterzsébetiek Belvárosba ingázását megkönnyítő új villamosjárat elindítását jelentette be a BKK kedden. Azt írják, a pesti fonódó villamoshálózat projekt következő részeként indítják el a járatot, ami a 2B névre fog hallgatni.

A 2B villamosok augusztus 13-tól minden nap járnak majd Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Jászai Mari tér között.

Ezzel több metróvonal és a 4-6-os villamos is elérhetővé válik közvetlenül a XX. kerületből. A villamos a Jászai tértől a 2-es vonalán halad a Haller utcáig, a relatíve új, itt kiépített deltavágányon bemegy Belső-Ferencvárosba, majd az 51-es és az 52-es villamos vonalán jut el a pesterzsébeti Pacsirtatelepre. A 2B villamos napközben 15, este 20 percenként indul majd.

A közlemény arról is szót ejt, hogy augusztus közepétől a pesti Duna-parton így már három járat jár majd: a 2-es, a 2B és a 2M villamosok. A 2M várhatóan sűrűbben fog közlekedni. Az 51-es azonban csak csúcsidőben fog járni azon kívül az 51A villamossal lehet utazni a Ferenc körút és Könyves Kálmán körút térsége között. A Mester utca Haller utca és Ferenc körúti szakaszán a villamosok változatlan kínálattal közlekednek: az 51-es és az 51A villamosok követési ideje nem változik a közlemény szerint.

BKK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik