Belföld

A jövő héttől nem jár a 2-es és 2M-es villamos Budapesten

A 2-es és a 2M villamosok június 20-a és július 17-e között felújítás miatt nem közlekednek, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között pótlóbuszok járnak, olvasható a BKK friss közleményében.

A pótlóbuszok haladását – ahol lehet – buszsáv segíti. A BKK a belvárosban a torlódások elkerülése érdekében több alternatív útvonalat ajánl, kiemelten a nagykörúti 4-es és 6-os villamosokat, a kiskörúti 47-es, 49-es villamosokat, az M1-es, M2-es és M4-es metrókat, valamint a nyári időszakban a Göncz Árpád városközponttól Kőbánya-Kispestig közlekedő  M3-as metrópótló buszokat.

A villamospótló autóbuszok a Kossuth Lajos tér felé a Soroksári út–Közraktár utca–pesti alsó rakpart (részben a villamosvágányokon) Garibaldi utca, illetve a Közvágóhíd felé a Nádor utca–József Attila utca–Széchenyi István tér–Apáczai Csere János utca–pesti alsó rakpart–Közraktár utca–Soroksári út útvonalon járnak. A villamospótló buszok könnyebb haladása érdekében a Boráros téren és a Közraktár utcában északi irányban buszsávot alakítanak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik