Belföld

Tudott a napközis tanár az Újpesten meghalt kisfiú allergiájáról, de nem gondolta, hogy ilyen súlyos fokú

RTL Hiradó
RTL Hiradó

Vallomást tett a napközis tanára annak a hétéves kisfiúnak, aki januárban halt meg egy allergiás rohamban a Fóti úton lévő Mol-benzinkútnál. Lapunk értesülései szerint a 45 éves pedagógus azt állította, hogy tudott a gyermek allergiájáról, ám azt nem gondolta, hogy az ilyen súlyos fokú.

Az egész országot megrázó eset január közepén történt. A kisfiú iskolájában születésnapi ünnepséget tartottak aznap, és a bevitt édesség mogyorót is tartalmazott. A gyerek napközis tanára valószínűleg nem tudott arról, hogy allergiát kiváltó mogyoró is van az édességben, és a kisfiúnak is adott a szülinapi finomságból.

Kapcsolódó
Gyanúsítottként hallgatták ki az allergiás rohamban Újpesten elhunyt hétéves kisfiú napközis tanárát
Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítják a 45 éves pedagógust.

A gyerek már a helyszínen rosszul lett, hányni kezdett, az iskola pedig értesítette a szüleit, akik azonnal érte mentek. Ezt követően az anyuka ölben vitte a kocsihoz a kisfiát, de egy közeli benzinkúton megálltak, mert a gyerek fulladni kezdett. A dolgozók rögtön hívták a mentőket, akik perceken beül meg is érkeztek.

A kiérkező mentősök két órán keresztül küzdöttek a gyerek életéért, de sajnos már nem tudtak segíteni rajta. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt folytat eljárást a napközis tanárral szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik