Belföld

Allergiás rohamot kapott és meghalt egy hétéves fiú egy újpesti benzinkúton

Rosszul lett és meghalt egy hétéves kisfiú egy IV. kerületi benzinkúton kedden délután, erősítette meg a sajtóértesüléseket Déri Tibor újpesti polgármester a Facebookon.

Mint posztjában fogalmazott, este csörgött a telefonja, a vonal túlsó végén a IV. kerület rendőrkapitánya volt. Ez sokszor jót is szokott jelenteni, de ezúttal egy nagyon rossz hírrel szolgált.

Tegnap késő délután életét vesztette egy 7 éves kisfiú, az iskolában megtartott születésnapi tortázás után. A mentők másfél órán keresztül küzdöttek az életéért, sajnos mindhiába. Vélhetően ételallergia következtében kialakult heves reakció okozhatta értelmetlen halálát. Apaként is letaglózott a hír. Osztozom a család gyászában, őszinte részvétemet fejezem ki!

– írta Déri Tibor a bejegyzésben.

A 24.hu megkeresésére a rendőrség közölte, az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Hozzátették, a körülmények tisztázása a nyomozás feladata, az üggyel kapcsolatban további részleteket nem kívántak adni.​

A Blikk azt írja, a tragédia a Fóti úton lévő MOL benzinkútnál történt, nem messze járt iskolába az elhunyt gyermek. Egy kétségbeesett édesanya rohant be a töltőállomásra, és kérte a személyzet segítségét, mert vészhelyzetben van, amin csak a mentők segíthetnek.

Fia ekkor már alig kapott levegőt, és bár nagyon gyorsan kiértek a mentők, két órán át küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni az életét.

A lapnak egy szemtanú arról beszélt,

szívszaggató volt nézni, ahogy a kisfiú küzd az életéért, és ahogy ebben a mentők segítik. Éppen akkor tankoltam, amikor szirénázva megérkeztek, és egy szempillantás alatt már a mentést végezték. Én annyit hallottam a nagy sürgés-forgásban, hogy a kisgyereknek mogyoró-allergiája van.

A fiú az iskolában volt halála előtt, ahol osztálytársa születésnapi ünnepségét tartották. A Blikk úgy tudja, hogy a születésnap fénypontjaként mindenki kapott egy szeletet abból a tortából, amelyet az ünnepelt hozott, és mogyorót is tartalmazott. A kisfiú megette a maga tortaszeletét, azonnal rosszul lett, hánynia kellett, az iskola pedig értesítette a szülőket. A gyermeket állítólag az édesanyja ölben vitte ki az iskolából, és az autóba tette.

A lap kereste az iskola igazgatóját is, de nem kívánt nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik